Известие

Collapse
No announcement yet.

Присадка в бензина

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Присадка в бензина

Моля дайте мнение за присадка в бензина за почистване на инжекторите. В Шел има REDEX и STP. Понеже съм закован с Еврошел карта затова питам за Шел.
    Като запаля на студен мотор и чакам 1 мин при потегляне , ако натисна се получава заглъхване / пропадане/ . При топъл двигател това го няма. Това не зявиси дали околната температура е 0 грдуса или + 15 докато не позагрее забива нос.
    Разход на гориво , вървене / скорост, ускорение/ в нормите.
    Аlfa Romeo 155 Aspirato T.Spark 2.0 8 V S.S.
    Вечна и памет .Отиде на скраб ."Четирите необозначени автомобила Alfa Romeo 155 Twinspark изфучаха по Виа Дел Коронари като изстребители по самолетна писта" (цит. Дан Браун -"Шестото клеймо" гл. 56)

Колега силно ти препоъчвам да си вземеш Редекс много е добра и има ефект,аз лично ползвах такава и съм доволен,1 шише за 1 пълен резервуар съм сипъл за добър ефект.
    Алфа Ромео 147-2.0 16V 2002g-ГИ
    The pleasure of driving Alfa Romeo!

Comment

Аз ползвах STP Octane Booster, който освен че с малко увеличава октановото число има своойства и да почиства 1 бутилка ОРАНЖЕВА 15-16 лв. на резервоар. Не само стабилизира оборотите, но и намалява разхода с до 1/100.
      Чувал съм добри думи и за Redex.

Comment

Общо взето всичките са изпробвани от някой и всеки може да каже добри думи така че кавато си избереш сипвай и карай
        Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
        Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
        Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Заглъхване сутрин

Виж в един раздел проф беше писал как се чисти мпх Добавките са малко като нож с две остриета.
          По дефолт Шел, ОМВ ЛукОйл слагат нещо подобно и претeндират за впауър или дизел-зимна формула или тем подобни помии да убират водата. Тарикати аз съм фен на редекса но ако проблема остане не повтаряй щото сваля нагара и става весело после.
          97' Alfa Romeo 146 1.6 TS

.....и тогава Ботев слязъл от Балкана със "Шмайзер" в ръка....

Comment

www.cmi.bg

Comment

Зареждам само V Pover. Миналата година правих почистване с впръскване на спей за почистване на карбуратори в дебелият маркуч след дебитомера. Ефект имаше определено, но чистих и дебитомер и моторче за РХ преди това. Свещите са сменяни. Катализатора е свален. Явно от качествено гориво е натрупан нагар.
              Скоро ще сменям масло и филтри, като сменям въздушния ще направя пак процедура за почистване със спрея.
              Вечна и памет .Отиде на скраб ."Четирите необозначени автомобила Alfa Romeo 155 Twinspark изфучаха по Виа Дел Коронари като изстребители по самолетна писта" (цит. Дан Браун -"Шестото клеймо" гл. 56)

Comment

Първоначално публикувано от kris11
                Зареждам само V Pover. Миналата година правих почистване с впръскване на спей за почистване на карбуратори в дебелият маркуч след дебитомера. Ефект имаше определено, но чистих и дебитомер и моторче за РХ преди това. Свещите са сменяни. Катализатора е свален. Явно от качествено гориво е натрупан нагар.
                Скоро ще сменям масло и филтри, като сменям въздушния ще направя пак процедура за почистване със спрея.
                Карбуратор клийнър който ползваш хич не е препоръчително да пръскаш в мотора писал съм вече по темата ма айде пак. Значи този спрей е страшно силен и бута всичкия нагар, дотук добре, обаче падналия нагар много често попада в/у контактната повърхност на клапаните и те вече не се затварят плътно ... от тук нататък - галават долу и напасване на клапани. Всеки си прави сметката Освен това на второто даване на газ нагара пак си го получавате тествано е 1000 пъти така че не се хабете да пръскате в мотора
                0888 232 484 - Бобо Extreme Service
                sigpic
                Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
                Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Има един начин на чистене на горивната с-ма с добавяне на метанол към горивото. Имам един приятел (химик) който го прави това, но не помня пропорциията. Мисля, че беше 10:1 в полза на бензина, но трябва да сипеш метанола на запален двигател и да изюркаш колата по магистралата като изгориш всичката смес
                  Alfa 33S16V Permanent 4

Comment

Вода в бензина

Проблема при мен се оправи по следния начин:
                    1.На светеща лампа - малко бензин наливам 0.5л спирт за горене-вечер като я вкарам в гаража/за да разтвори през ноща утаилата се вода/. Сутрин едвам кюта забива ама я изтрайх даже едни таксиджии се кикотят и злобеят . После заредих 5 литра и след два дни процедурата втори път. След което проблема отшумя с всяко следващо зареждане :idea

Comment

Щом имаш вода в бензина проблема се разрешава като смениш бензиджийницата. Аз сипвам 100 октана на ОМВ и нямам проблеми. Иначе съм на газ.
                      А спирта разтваря водата веднага и се разтваря в бензина, така че можеш да сипеш и повече спирт, но и повече бензин - това е пробвано, а не да си играеш на досипваници
                      Alfa 33S16V Permanent 4

Comment

...абе момчета, аз защо си мисля, че всеки ДВГ "забива", когато на студено му се подаде рязко газ?! Това не е ли нормално
                        AR 155 1,7TS 8v, modified - http://www.clubalfaromeo.com/forum/s...ad.php?t=29433
                        Здравословно общество е това, в което почтено и с уважение към мнението на другите и към човечността, несъгласните могат да изразят своето несъгласие.

Comment

Първоначално публикувано от Z:)m
                          ...абе момчета, аз защо си мисля, че всеки ДВГ "забива", когато на студено му се подаде рязко газ?! Това не е ли нормално
                          Може да се държи странно но да забива абсолютно не е нормално

Comment

@ Bobo Благодаря за инфото.

Comment

Working...
                            X